مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، صبح امروز(۲۶ اردیبهشت) در نشست هماهنگی راه اندازی و برپایی موکب فرهنگ و هنری در ایام اربعین حسینی با رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان و کمیته مشارکت های مردمی ستاد اربعین استان، اظهار کرد: طرح و ایده ای از سوی استان ایلام به معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ایجاد موکب «فرهنگ و هنر» در ایام اربعین حسینی در مرز مهران و کربلای معلی ارائه شده که در حال تدوین است.
« علی هوشمند» با اشاره به ظرفیت های استان ایلام به عنوان دروازه عتبات عالیات و مهران به عنوان قدمگاه شهدای ایران اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس، یادآور شد: بیش از ۶ هزار شهید از فرزندان و رزمندگان رشید،توانمند و عزیز ایران اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از کیان اسلامی در این استان به لقا الله پیوستند.
وی بیان کرد: بر این اساس تکلیفی بر دوش ماست که در راستای تقویت بنیه های فرهنگی و مذهبی تلاش کنیم، دو دهه خادمی مردم ایلام به زوار اباعبدالله الحسین(ع) در زمینه های اسکان، پذیرای و تسهیل تردد زوار افتخار بزرگی برای مردم استان است اما در حوزه تولیدات فرهنگی، ایجاد تعاملات فرهنگی و هنری احساس می شد که یک خلاء ای وجود دارد که به همین منظور در قالب سوگواره ملی اربعین حسینی فراخوانی در حوزه های فعالیت های فرهنگی و هنری تدوین می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با بیان اینکه هنر زبان مشترک تمام ملت های جهان است، گفت: این زبان مشترک می تواند در بین ما و برادران عراقی که نقاط بسیار مشترکی از لحاظ فرهنگی بین دو ملت به ویژه در نوار مرزی با عراق وجود دارد، نقطه عطفی در راستای ارائه خدمات فرهنگی و هنری برای زوار اربعین حسینی به منظور ارتقای معنوی فرهنگی زوار در این سفر باشد.
هوشمند یادآور شد: فراخوانی در حوزه تبلیغات محیطی، نمایش، تعزیه ها و نمایش تدوین می شود و کارهایی که بهترین قابلیت را داشته باشند، مورد حمایت قرار می گیرند، با توجه توقف های ناگزیر زوار در پشت مرز در ایام اربعین، باید تلاش کرد که هم از بعد ارتقای سطح فرهنگی و هنری و ایجاد یک محیط مذهبی برای زوار اقدامات مناسبی انجام شود.
وی بیان کرد: همچنین ایده ای با عنوان سوغات زائر طراحی شده که بر اساس آن، آثار معنوی کوچک قابل حمل تولید شود و همین طور زمینه های لازم برای ارائه محصولات فرهنگی، مذهبی و هنری و تجسمی خدماتی برای زوار فراهم شود.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام گفت: امید است که با توسل به ائمه اطهار(ع) دبیرخانه دائمی فرهنگ و هنر ایران در ایلام به لحاظ مزیتی هایی که در این استان وجود دارد هم به لحاظ بعد مسافت نزدیک تا عتبات عالیات و هم قرابت های فرهنگی و مذهبی این امر محقق شود چرا که مرز مهران یکی از مرزهای پر مزیت و پر فضیلت است.
هوشمند تصریح کرد: همچنین اگر مرز چیلات بازگشایی شود به طور قطع در راستای فعالیت های فرهنگی و هنری نیز از این مرز غفلت نخواهیم کرد و همین طور در نظر داریم که در ورودی های شهرستان های استان در مسیر تردد زوار کاروگره هایی برای استقبال از زوار در قالب فرهنگ و هنری تدارک دیده شود.
وی بیان کرد: تحقق این موارد، همت همه جانبه ای را در بین دستگاه های متولی می طلبد،برای حوزه فرهنگ و هنر نیز با توجه به تجارب استان در زمینه استقبال و پذیرایی از زوار، اولین قدم این است که از تجربیات ستاد بازسازی عتبات عالیات و کمیته مشارکت های مردمی ستاد اربعین و مجموع های مرتبط حداکثر استفاده شود که بتوانیم خدماتی که مد نظر است به زوار ارائه گردد.
« سید محمد علوی فر» با بیان اینکه نزدیک به ۳۰۰ دفتر ستاد بازسازی عتبات عالیات در نقاط مختلف کشور فعالیت دارند، افزود: این دفاتر در راستای جمع آوری هدایا و نذورات برای بازسازی عتبه مقدسه و اجرای فعالیت های فرهنگی، دینی و مذهبی در مناسبت های ملی و مذهبی در طول سال فعالیت دارند.
وی گفت: مردم ولایتمدار استان ایلام در راستای خدمات رسانی ویژه به حرمین شریفین در عتبات عالیات به ویژه حرم حضرت ابوالفضل العباس(ع) با توجه به ارادت قلبی به ائمه اطهار(ع) اقدامات بسیار ارزشمندی از جمله ساخت درب باب القبله و باب الجواد داشته اند که افتخاری بزرگ برای مردم استان ایلام است.
رئیس کمیته مشارکت های مردمی ستاد اربعین حسینی استان ایلام ابراز کرد: یکی دیگر از فعالیت های ستاد بازسازی عتبات عالیات، خدمات رسانی به زوار در قالب های اسکان، پذیرایی و خدمات رفاهی در ایام اربعین حسینی است که مردم ولایی استان ایلام در طول سالیان گذشته با تمام توان و ظرفیت ها خدمات رسانی ویژه ای به زوار اربعین داشته و خواهند داشت.
علوی فر با بیان اینکه در سال جاری ۱۳ استان کشور به عنوان استان های معین در مرز بین المللی مهران برای خدمات رسانی ویژه به زوار اربعین حسینی مستقر خواهند شد، ابراز کرد: مردم ولایتمدار استان در شهرستان های مسیر تردد زوار اربعین و مسیرهای منتهی به مرز مهران، نسبت به دایر کردن موکب به صورت مردمی اقدام می کنند که افتخار خادمی زوار اربعین حسینی دارند.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود امسال حدود ۴ میلیون نفر در مرز مهران شاهد حضور زوار اربعین حسینی باشیم، گفت: مرز مهران با توجه به امنیت، بعد مسافتی با عتبات عالیات، تسهیل در تردد و قرابت های فرهنگی مردم هم مرز ایلام با عراق، همواره مورد توجه زوار اربعین حسینی برای تردد بوده است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان ایلام یادآور شد: این ستاد و کمیته مشارکت های مردمی ستاد اربعین حسینی استان ایلام از اجرای برنامه های فرهنگی، هنری، دینی و مذهبی در ایام اربعین حسینی برای زوار در کنار خدمات رسانی به زوار استقبال می کند و انتظار می رود که با همکاری و تعامل با دستگاه های فرهنگی از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، برنامه های ویژه فرهنگی در طول ایام اربعین حسینی در مرز مهران و مسیرهای تردد زوار برگزار شود.
علوی فر با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۰ موکب در این استان مجوز فعالیت در ایام اربعین حسینی دارند، افزود: ۳۵۰ نفر نیز به عنوان عضو افتخاری ستاد بازسازی عتبات عالیات استان در راستای خدمات رسانی به زوار فعالیت دارند که در ایام اربعین حسینی این تعداد به بیش از ۳ هزار نفر نیز افزایش می باید که نشان دهنده تلاش مردم استان برای خدمات رسانی به زوار است.
وی بیان کرد: علاوه بر این موکب ها نیز سایر نهادها و دستگاهای اجرایی و فرهنگی موکب هایی را برای خدمات رسانی به زوار با برپایی موکب در خدمت زوار اربعین حسینی هستند و امید است با برپایی موکب فرهنگ و هنر در ایام اربعین حسینی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شاهد خدمات رسانی به زوار در حوزه فرهنگی و هنری باشیم.